Wat is SEO en wat doet het voor mijn bedrijf?

SEO: misschien heb je het wel eens voorbij horen komen of misschien hoor je het nu voor het eerst. Hoe dan ook, wanneer je een website hebt dan is dit een erg belangrijk onderdeel. Daarom leg ik je uit wat SEO inhoudt en wat het voor jou bedrijf kan betekenen.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dat is nogal een mond vol, maar het is eigenlijk heel simpel. Met SEO zorg je ervoor dat je makkelijk vindbaar bent in zoekmachines. Door SEO toe te passen op je website, ben je sneller en makkelijker te vinden voor potentiële klanten.

Waarom is het handig voor jou?

Als je een website hebt, dan heb je vast wel eens op Google gekeken op welke pagina jij terecht komt als je ernaar zoekt. Grote kans dat je als je jouw merk- of bedrijfsnaam googelt je wel redelijk snel naar bovenkomt. Maar heb je ook wel eens gezocht op de dienst of het product wat je aanbiedt? Dan zal je al snel zien dat je heel wat pagina’s af moet gaan voordat jouw website een keer naar tevoorschijn komt.

Even een voorbeeld: je hebt een webshop en verkoopt babykleding. Dan wil je natuurlijk wel dat mensen jou ook vinden als ze zoeken op ‘babykleding kopen’. Maar met veel concurrentie online, is de kans erg klein dat ze jouw vinden als je website niet SEO-geoptimaliseerd is.

SEO-geoptimaliseerde website

Ben jij er nou achtergekomen dat jouw website ergens op pagina 24 te vinden is? Dan is je website dus niet SEO-geoptimaliseerd. Dan kan je webshop nog zo mooi zijn en goed werken, maar als niemand hem kan vinden dan schiet je er nog niet veel mee op. Bedenk maar eens voor jezelf: hoe vaak kijk jij verder op de resultatenpagina van Google dan pagina 1 of 2? Juist, dat doe je niet. Zonde dus als jouw website ook niet als één van de eerste resultaten naar bovenkomt. Er zijn enorm veel factoren die bepalen waar jij in een zoekmachine te vinden bent. Zonde om hier geen gebruik van te maken, want je loopt zo heel veel potentiële klanten mis.

SEO teksten

De tekst op je website bepaalt een groot deel van hoe ‘SEO-proof’ je website is. Het is dus niet alleen belangrijk dat je webteksten je doelgroep aanspreken, maar ook dat ze Google aanspreken. Door de juiste woorden te gebruiken en al je teksten SEO vriendelijk te maken zal je merken dat je een stuk hoger in Google terechtkomt. Heb jij hulp nodig met het schrijven van SEO teksten? Als copywriter help ik je graag met het schrijven van jouw webteksten!

Get your socials on!

Contact

info@socializedbychloe.nl

+31 (0) 6 34 55 10 24

Connect

Kluizenaarsbocht 6, Delft