Wat zijn verboden hashtags op Instagram? + download

Hashtags gebruiken op Instagram helpt je om je bereik te vergroten. Mensen kunnen zoeken op hashtags of krijgen berichten aanbevolen met hashtags die overeenkomen met hun interesses. Het gebruik hiervan is dus erg belangrijk en kan veel invloed hebben op hoeveel mensen jouw bericht zien. Maar wist je dat er ook een aantal verboden hashtags op Instagram zijn?

Wat zijn verboden hashtags?

Verboden hashtags op Instagram worden ook wel banned of verbannen hashtags genoemd. Instagram heeft deze hashtags verbannen omdat het volgens hun berichten kan bevatten die in strijd zijn met de richtlijnen van de Instagram-community. Meestal zijn dit hashtags die door veel gebruikers zijn gerapporteerd omdat deze veel gebruikt worden door spam accounts.

Kan ik verboden hashtags op Instagram gebruiken?

Het antwoord hierop is ja. Deze hashtags kan je gewoon gebruiken onder je posts, maar ik raad het je zeker niet aan. Als je een bericht plaatst met één van de verboden hashtags, dan wordt je bericht verborgen voor andere gebruikers. Mensen kunnen je post dan alleen zien door je profiel te bezoeken. Dat wil je natuurlijk niet en dus kan je deze hashtags maar beter vermijden.

Hoe weet ik welke hashtags ik niet moet gebruiken?

Helaas heeft Instagram geen lijst of overzicht met alle verboden hashtags. En zou die er wel zijn, het wordt dan zoeken naar een speld in een hooiberg. In 2020 had Instagram namelijk al meer dan 144.000 hashtags verbannen. Daarom heb ik een handig overzicht voor je gemaakt met de meest voorkomende en verrassende verboden hashtags. Zo weet je voortaan precies welke hashtags je beter kan vermijden in je volgende post. Wist je bijvoorbeeld dat #valentinesday en #beautyvlogger ook verboden hashtags op Instagram zijn?

Download de gratis lijst met verboden hashtags hier!

Get your socials on!

Contact

info@socializedbychloe.nl

+31 (0) 6 34 55 10 24

Connect

Kluizenaarsbocht 6, Delft