Hoe krijg je meerdere links in je Instagram bio?

Als bedrijf wil je via je Instagram pagina misschien wel naar verschillende links doorverwijzen. Je kan echter maar één link toevoegen aan je Instagram biografie. Wil je toch naar meerdere links doorverwijzen? Dat kan! Hoe je meerdere links in je Instagram bio krijgt leg ik je hier uit.

Hoe krijg je meerdere links in je Instagram bio?

Als je meerdere links in je Instagram bio wilt zijn daar verschillende manieren voor. Je kan bijvoorbeeld een speciale webpagina maken speciaal voor Instagram, maar er zijn ook verschillende gratis tools die het heel makkelijk maken om meerdere links aan je biografie toe te voegen.

Wat is het voordeel van meerdere links in je biografie?

Wanneer je je profiel inricht op Instagram heb je ook de mogelijkheid om hier een link aan toe te voegen. Als bedrijf is dit dus ideaal om meer verkeer naar je website te krijgen. Er is echter één beperking: je kan maar één link toevoegen aan je biografie. Je zal dus een keuze moeten maken waar je mensen die je profiel willen bezoeken naar wilt doorverwijzen. Voor sommige bedrijven is dit gewoon de homepage van hun website, maar er zijn ook genoeg redenen waarom je naar meerdere links zou willen doorverwijzen.

Even een voorbeeld: als restaurant is het moeilijk kiezen naar welke pagina op je website je mensen wilt doorsturen. Wil je ze eerst het menu laten zien of direct naar een reserveerpagina leiden. Waarschijnlijk wil je het beide. In dat geval is het dus super handig om meerdere links toe te voegen aan je biografie. Dit geldt bijvoorbeeld ook als je meerdere diensten hebt of een blog bijhoudt. In de meeste gevallen heeft het toevoegen van meerdere links in je Instagram bio dus veel voordelen.

Optie 1: voeg meerdere links toe in je bio via een externe website

Allereerst kan je ervoor kiezen om een externe website te gebruiken om meerdere links aan je bio toe te voegen. In dat geval maak je een account aan op die website en voeg je hier de links toe waar je mensen naar wilt doorverwijzen. Deze website maakt dan een linkje aan die je in je biografie kunt plakken. Hiervoor zijn verschillende tools.

Linktree

Deze tool is mijn persoonlijke favoriet. Je kan hem namelijk helemaal gratis gebruiken en kan zo veel links toevoegen als je maar wilt. Daarnaast is het heel gebruiksvriendelijk. Als je de gratis versie gebruikt dat worden de links weergegeven in de huisstijl van Linktree. Wil je hier je eigen huisstijl doorvoeren? Dan zijn er ook betaalde versies van Linktree vanaf een paar euro per maand.

Later’s link in bio

Een andere populaire tool is Later. Deze website staat vooral bekend als handige tool om posts in te plannen, maar je kan met hun link in bio functie dus ook meerdere links aan je Instagram biografie toevoegen. In principe werkt dit hetzelfde als Linktree. Wel heb je bij Later meer opties om deze linkpagina te customizen.

Wat zijn de nadelen van deze externe websites?

Hoewel deze tools dus heel erg handig kunnen zijn, hebben ze ook een paar nadelen. Allereerst zal je met de gratis versies niet je huisstijl door kunnen voeren. Wanneer mensen dan op de link klikken en een compleet andere huisstijl zien, dan zullen ze misschien raar opkijken. Ze verwachten dit namelijk niet. Zeker niet als jij je huisstijl goed doorvoert. Ze zullen dus misschien niet eens doorklikken naar je website. Doordat er een extra stap tussen het verkeer van jouw Instagram pagina naar jouw website zit kan je dus ook veel verkeer mislopen.

Daarnaast heeft het gebruik van deze tools nog een ander groot nadeel. Mensen die deze tools niet kennen, zullen het misschien een vreemde link vinden. Ze verwachten namelijk jouw webadres en zien vervolgens iets anders staan. Het kan zijn dat mensen het dan niet vertrouwen en dus niet op de link zullen klikken.

Optie 2: een eigen webpagina maken

Naast het gebruiken van deze handige tools is er nog een optie om naar meerdere links door te verwijzen. Je kan hier namelijk ook een aparte webpagina voor aanmaken. Dit heeft mijn voorkeur, omdat je nu dus geen extra stap hebt tussen jouw Instagram profiel en je website. Hierdoor worden mensen dus direct naar jouw website gestuurd en genereer je meer verkeer. Daarnaast heb je nu ook alle vrijheid om de pagina vorm te geven zoals jij dat wilt, passend bij jouw huisstijl.

Hoe maak je een eigen webpagina voor je Instagram bio?

Hoe je dit doet hangt af van welk CMS systeem je gebruikt voor je website. Als je hier zelf goed mee uit de voeten kan, zou je deze pagina dus helemaal zelf kunnen maken en kost het je niets. Kan je dit niet, dan kan je altijd nog je webdesigner vragen of die zo’n pagina voor je kan maken. Het is over het algemeen een hele simpele pagina, dus in vergelijking met andere pagina’s zal dit een stuk minder kosten dan bijvoorbeeld een pagina voor een webshop. Zodra je de pagina hebt aangemaakt kopieer je de url en plak je deze in je biografie. Dit kan er dan bijvoorbeeld uitzien als: www.websitenaam.nl/instagram. Dit ziet er een stuk professioneler en betrouwbaarder uit dan het gebruiken van een externe website.

Lees ook: Dit zijn de beste websites voor gratis stockfoto’s

Get your socials on!

Contact

info@socializedbychloe.nl

+31 (0) 6 34 55 10 24

Connect

Kluizenaarsbocht 6, Delft