Zo kies je de juiste hashtags op Instagram

Als je actief bent op Instagram, weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk hashtags zijn. Met de juiste hashtags kun je je bereik aanzienlijk vergroten en je content bij een breder publiek onder de aandacht brengen. Maar hoe vind je nu de juiste hashtags voor jouw Instagram account? In deze blog  vertel ik je precies wat je juiste hashtags op Instagram zijn om te gebruiken.

Zoek hashtags op Instagram

Maak gebruik van Instagram’s eigen zoekfunctie Instagram heeft zelf een zoekfunctie, waarbij je op hashtags kunt zoeken. Tik een woord in dat te maken heeft met de inhoud van je post en Instagram geeft je suggesties voor relevante hashtags.

Trending hashtags op Instagram

Kijk naar populaire hashtags in jouw branche Onderzoek welke hashtags populair zijn in jouw branche. Je kunt hiervoor kijken naar accounts van concurrenten of andere accounts binnen dezelfde branche. Kijk ook welke hashtags je doelgroep gebruikt.

Wees specifiek

Gebruik hashtags met een specifiek onderwerp Soms kan het gebruik van algemene hashtags je bereik verminderen. Gebruik daarom hashtags die een specifiek onderwerp behandelen en waarin jouw content past.

Gebruik hashtags van invloedrijke gebruikers

Gebruik hashtags die door invloedrijke gebruikers binnen jouw branche worden gebruikt. Dit kan helpen om je bereik te vergroten en je content onder de aandacht te brengen bij het juiste publiek.

Niche down!

Maak gebruik van niche-hashtags Zoek naar niche-hashtags die specifiek gericht zijn op jouw branche of interessegebied. Deze hashtags hebben misschien minder volgers, maar het kan wel helpen om jouw doelgroep te bereiken en je content onder de aandacht te brengen bij mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp.

Hashtag tools

Maak gebruik van tools Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste hashtags. Voorbeelden hiervan zijn Hashtagify en RiteTag.

Door de juiste hashtags te gebruiken, vergroot je niet alleen je bereik, maar ook de kans dat jouw content wordt ontdekt door nieuwe volgers. Het is daarom belangrijk om regelmatig te experimenteren met verschillende hashtags en te kijken welke hashtags het beste werken voor jouw account.

Lees ook: Hoe je Instagram kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien

Get your socials on!

Contact

info@socializedbychloe.nl

+31 (0) 6 34 55 10 24

Connect

Kluizenaarsbocht 6, Delft